Orthometals viert de opening van hun nieuwe pand

Na een lange en zorgvuldige voorbereiding vierde Orthometals op 6 juni trots de officiële opening van hun nieuwe pand. Deze gedenkwaardige gelegenheid werd naadloos gecombineerd met de ECN (European Cremation Network) Conferentie, wat zorgde voor een extra feestelijk en memorabel evenement.

ECN Conferentie en Studiereis

Voorafgaand aan de opening van het nieuwe pand vond de ECN Conferentie plaats, inclusief een boeiende studiereis voor deelnemers uit Australië en Canada. Deze reis bood een inzichtelijke kijk in de crematie-industrie in Europa, met bezoeken aan het beroemde Père Lachaise Crematorium in Parijs, gevolgd door een presentatie. De deelnemers reisden daarna naar Luxemburg en Duitsland, waar ze gespecialiseerde crematoria verkenden en genoten van de lokale bezienswaardigheden.

Op 5 juni vond de officiële opening van de ECN Conferentie plaats tijdens een receptie in de skylounge van Hotel Lumen, met uitzicht op het voetbalstadion in Zwolle. Dit evenement stond bol van netwerkmogelijkheden, heerlijk eten en drinken, en een adembenemend uitzicht.

Inspirerende Sprekers en de Grote Opening

Op donderdag 6 juni werden de aanwezigen geboeid door vijf inspirerende sprekers die verschillende onderwerpen bespraken, waaronder duurzaamheid, evoluties in de uitvaartcultuur, leiderschap, creativiteit en veranderingen in de uitvaartbranche. De dag werd door velen als "levensveranderend" beschreven en bood volop stof tot nadenken.

Na deze inspirerende dag was het tijd voor de grote opening van het nieuwe pand van Orthometals. Deze viering omvatte een culinaire avond met foodtrucks die smaken van over de hele wereld aanboden, prachtige liederen uitgevoerd op een indrukwekkend podium, en volop mogelijkheden om te netwerken. Tijdens de opening werd een speciale cortenstalen boom met gouden bladeren onthuld, die symbool stond voor een herdenkingsboom. Elke aanwezige had een blad met hun naam en bedrijf in de boom hangen, als blijk van waardering voor hun aanwezigheid van over de hele wereld.

Emotionele Toespraken en een Verrassing

De openingsceremonie omvatte emotionele toespraken van directeuren Hidde Verberne en Jan-Willem Gabriëls, die terugkeken op het begin van Orthometals, opgericht door hun vaders, Jan Gabriëls en Ruud Verberne. Ze spraken hun diepe dankbaarheid uit naar het personeel, erkennend dat hun indrukwekkende groei niet mogelijk zou zijn geweest zonder het team en het vertrouwen dat in hen was gesteld. Ze sloten af met optimisme voor de toekomst, aangezien dit nieuwe gebouw een nieuw begin markeert voor verdere groei en innovatie.

Toen de toespraken ten einde liepen, had Hidde nog een verrassing in petto. Een speciale editie van een Jack Daniels whiskeyfles, gemaakt van een uniek vat en verpakt in een gepersonaliseerde doos, werd gepresenteerd. Het label bevatte de schetsen van de twee oprichters, een emotioneel gebaar dat zeer werd gewaardeerd door iedereen. Elke gast kreeg een gepersonaliseerde whiskey mee naar huis als aandenken aan de avond.

Het Nieuwe Pand

Het nieuwe pand van Orthometals is met grote zorg en aandacht ontworpen, met een sterke focus op duurzaamheid. Tot wel 70% van de gebruikte materialen is gerecycled en het kleurenpalet is afgestemd op het werk van het bedrijf, met metallic tinten overal. Het nieuwe gebouw biedt voldoende ruimte voor verdere groei, waaronder meer halruimte, meer kantoren, een grotere kantine voor het personeel, en diverse andere faciliteiten zoals ruime kleedkamers met douches en grote opslagruimtes.